SARS-CoV-2 ile ilgili aşı projesi

SARS-CoV-2 ile ilgili Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB)'na Yıldız Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Altınbaş Üniversiteleri konsorsiyumu olarak sunulan "Covid-19 Aşı Geliştirme Çalışmalarında Kullanılmak Üzere Antijenik Peptid/Proteinlerden Oluşan Yerli Bir Kütüphanenin Oluşturulması, Spesifik Antijenik Peptid/Proteinlerin Üretimi ve İmmün Yanıtı Belirlenmiş Aşı Formülasyonu Eldesi" başlıklı aşı projesi 1 milyon TL destek almaya hak kazanmıştır. Bu projede, ülkemizde hastalığa neden olan SARS-CoV-2 virüsüne ait izolatlara karşı etkin olacağı düşünülen peptid ve rekombinant protein temelli aşı formülasyonlarının hazırlanması ve etkinliklerinin incelenmesi planlanmaktadır. Bu önemli projede Üniversitemizi Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi Özal Mutlu temsil etmektedir. Değerli öğretim üyemizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.