Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Yavuz’un çalışması Nature dergisinde yayınlandı

Marmara Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünde öğretim üyesi Prof. Dr. İlhan Yavuz ve UCLA’de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümündeki ortak araştırmacıları ile gerçekleştiği çalışma dünyanın en prestijli bilim dergilerinden Nature’da (etki parametresi: 49,96) 15 Mart 2022’de yayınlandı. Bu çalışma ile güneş pili teknolojisinin önündeki en büyük engellerden biri çözüme ulaşmış oldu.
 Araştırmacılar, gelişmiş enerji dönüşüm verimliliği için büyük umut vaat eden perovskit güneş pillerinin güneş ışığında bozularak performanslarının zamanla düşmesine neden olmasının ana nedenini keşfettiler. Ekip, bozulmanın nedenini düzeltmek için basit bir üretim ayarlamasını başarıyla göstererek, ince film güneş pili teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesine yönelik en büyük engeli ortadan kaldırmış oldular.

Prof.Dr. İlhan Yavuz.png (499 KB)