"Almanya-Türkiye Stereotip Projesi" Çalıştayı 24 Ekim 2014 tarihinde Fakültemizde yapıldı

"Almanya-Türkiye Stereotip Projesi" Çalıştayı

Marmara Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, 24 Ekim 2014 tarihinde ‘Uluslararası Almanya-Türkiye Stereotip Projesi’ çalıştayının ilkine ev sahipliği yapmıştır.

Türkiyeden onbeş üniversitenin katıldığı araştırma projesi Duisburg-Essen Üniversitesinden Prof. Dr. Dr. h.c. Rupprecht Baur,  Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi Vakfı Bilimsel Başkanı ve Duisburg-Essen Üniversitesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hacı Halil Uslucan, Marmara Üniversitesi Öğretim üyelerinden Doç. Dr. Leyla Coşan ve Bahçeşehir Üniversitesi Berlin Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Süheyla Schröder ile birlikte yürütülmektedir. Duisburg-Essen Üniversitesi öğretim elemanlarından Stefan Ossenberg ise proje çalışanı olarak katkı vermektedir.

Projenin amacı

Proje, Türk-Alman ilişkileri kapsamında, her iki ülkede var olan ve algıya etki eden, stereotipleri tespit etmek, istatistiksel olarak bilimsel verilere ulaşmak ve böylece kültürler arası iletişim ve ilişkilere katkı sağlamak amacıyla yapılmaktadır.

Çalışma, her iki ülkede en az 5 bin kişiye ulaşmayı hedeflemektedir. Böylece istatistiksel olarak değerlendirilebilecek verilere ulaşmayı ve Türk-Alman ilişkilerine ve kültürlerarası iletişime etki eden imgeler konusunda önemli sonuçlar elde etme amacını gütmektedir.

Proje hakkında detaylı bilgi;  https://side.uni-due.de

Kooperasyon Ortağı Türk Üniversiteler

Marmara Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi Berlin ve İstanbul, Trakya Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Kafkas Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi