Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İsviçre Konsolosluğu Edebiyat Etkinliği

Marmara Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İsviçre Konsolosluğu işbirliği çerçevesinde İsviçre Baskonsolos Yardımcısı Roland Brun’un de katılımı ile 17 Mart 2022 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte İsviçreli yazar Jonas Lüscher 2013 yılında yayınlanan, Franz-Hessel ve Hans Fallada ödülleri başta olmak üzere çeşitli ödüller alan ve Barbarların Baharı (Frühling der Barbaren) başlığı ile Regaip Minareci’nin çevirisiyle Türkçeye kazandırılan kitabından okuma gerçekleştirmiştir. Yazar bahsi geçen romanında Preising adlı İsviçreli ünlü bir iş adamının Tunus seyahati sırasında yaşamış olduğu olaylara yer vermektedir. İş amaçlı gittiği Tunus gezisinde ortaklarından birinin kızı ile çöllerden geçerek bir tatil köyüne gitmeye çalışan Preising ve Saida orada gerçekleştirilen bir düğüne katılırlar, olaylar bundan sonra gelişmeye başlar.

Öğrencilerin yoğun ilgi göstermiş olduğu etkinlik, katılımcıların yazara yönlendirmiş olduğu soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.

Autorenlesung Jonas Lüscher_page-0001.jpeg (570 KB)