Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ile Avusturya Kültür Ofisi Etkinliği

Marmara Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü ve Avusturya Kültür Ofisi işbirliği ile 20 Ekim 2021 tarihinde Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Avusturyalı yazar Franz Paul Horn 2019 yılında yayınlanan ve 400 sayfadan oluşan kitabından okuma gerçekleştirmiştir. Yazar "Über die Grenzen" (Sınırların ötesinde) adlı kitabında 2015 yılında Üniversite mezuniyetinin ardından iki arkadaşıyla birlikte gerçekleştirdiği macera dolu gezisinden, bu gezide tanışmış olduğu insanlardan, farklı kültürlerden ve bu kültürlere mensup insanların hikâyelerinden bahsetmektedir. Horn, maceraya susamış olan üç genç insanın hikâyesini anlatarak onların kendileriyle ve korkularıyla yüzleşmelerinden söz etmekte ve bu yolculukta kendilerini tanıma serüvenini konu etmektedir.

Öğrencilerin yoğun ilgi göstermiş olduğu etkinlik, katılımcıların yazara yönlendirmiş olduğu soruların cevaplandırılmasıyla son buldu.