11-12 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenen Marmara Üniversitesi I.İnovasyon ve Proje Pazarı Etkinliği

11-12 Aralık 2013 tarihlerinde düzenlenen

Marmara Üniversitesi I.İnovasyon ve Proje Pazarı Etkinliği’ne

projeleriyle katılan Fakültemiz Öğretim Üyelerini kutlarız.

Prof . Dr. Belgin SÜSLEYİCİ DUMAN

Çalışma A: Obez tip 2 diabetli kişilerin subkutan, karın içi yağ dokusu, boyun kökü ve baldır yağ dokularında FTO (Fat mass and obesity associated) gen ekspresyonunun karşılaştırmalı olarak incelenmesi, Çalışma B: FTO (Fat Mass and Obesity Associated) rs9930506 polimorfizminin, obez tip 2 diabetlilerde, obezite ve diabet fenotiplerine etkilerinin araştırılması,Çalışma C: Metabolik sendromlu  kişilerde visfatin geni -948 G>T varyantının obezite, hipertansiyon, dislipidemi ve tip 2 diabet fenotiplerine etkilerinin araştırılması.

Prof . Dr. Belgin SÜSLEYİCİ DUMAN

Kolinesteraz 3 homolog inhibitörlerine direnç geni rs1528133 polimorfizminin yeme alışkanlığı ve şişmanlık ile ilişkisi.

Prof . Dr. Belgin SÜSLEYİCİ DUMAN

3T3-L1 adipositlerde oksidatif stresin moleküler ve kimyasal etkilerinin araştırılması.

Dr. Cenk SESAL

Antimikrobiyal etkili kitosan nanoparçacık üretimi ve antimikrobiyal etkinliklerinin araştırılması.

Dr. Cenk SESAL

Diş yüzeyindeki bakterilerin ultrasonik diş fırçaları ile uzaklaştırılması.

Prof.Dr. Nilhan Kayaman APOHAN

Elektrospinning yöntemi ile hazırlanan biyopolimer nanoelyaflar ve biyomalzeme uygulamaları.

Prof.Dr. Nilhan Kayaman APOHAN

Aşınma ve yüksek sıcaklık dayanımı olan hibrit kaplamalar.

Prof.Dr. Nilhan Kayaman APOHAN

Poliimid membranlar ve uygulama alanları.

Doç.Dr.M.Vezir KAHRAMAN

Medikal röntgen ve gama uygulamaları için kurşun içermeyen çevreci zırh.

Dr. Emrah ÇAKMAKÇI

Termoplastik poliüretan elastomer ve kompozitler.

Doç.Dr. Ece Kök Yetimoğlu

Dr. Soner ÇUBUK

Glukoz’a duyarlı fluoresans veren yeni bir optik sensör geliştirilmesi.

Doç.Dr. Yıldız AYDIN

Türkiye florası’nda bulunan Colchicum L. türlerinin çekirdek DNA içeriklerinin belirlenmesi, morfolojik parametreler ve ilişkilendirme haritalaması ile tanımlanması.